U bevindt zich hier: StartFlash Info NLSchoonmaak campagne in april

Schoonmaak campagne in april

De dienst Openbare werken organiseert in samenwerking met het Gewestelijk Agentschap voor Netheid een derde lenteschoonmaak om de openbare ruimte weer kraaknet te krijgen, van 13 tot 24 april. Specifieke datum voor elke sector hier.

 

In een eerste fase richt de groendienst zich op het lente-onderhoud van de plantsoenen en een eerste maaibeurt voor de grasperken.

In een tweede fase worden alle teams van de reinigingsdienst opnieuw ingezet om wijk per wijk te beginnen aan een grondige schoonmaak. Op het programma staan het intensief reinigen van de straatkolken en het vegen van de voetpaden, straatgoten en straten.

 

Om het succes van Operatie Netheid te verzekeren, vragen we aan alle inwoners om enkele eenvoudige richtlijnen te respecteren :

-          Tijdens de eerste helft van april krijgen wordt een flyer in de bus van die woningen en gebouwen gestoken waar de hagen nog niet gesnoeid zijn of over het voetpad zijn gegroeid. Er wordt gevraag om ervoor te zorgen dat deze hagen gesnoeid zijn vóór 15 april.

-          Op de dag van de lenteschoonmaak zelf worden de inwoners gevraagd hun auto in hun garage of inrit te parkeren. Indien dit niet mogelijk is zorg er dan voor dat de wielen niet op de straatkolken staan.

De dienst Openbare werken maakt van de gelegenheid gebruik om de wegmarkeringen, verkeersborden en het straatmeubilair te herstellen. Aan de inwoners wordt gevraagd om schade aan borden en straatmeubilair en vervaagde wegmarkeringen te melden (werken@woluwe1150.irisnet.be of 02/773.06.58 – Mr. Swalus).

De anti-graffiti brigade zal optreden op de openbare weg (niet op de private woningen) om de bevuilingen te verwijderen.

Deze campagne betreft geen huisvuilophaling.