U bevindt zich hier: StartFlash Info NLInformatieavond over de "Zwaluwen van de Sinte-Aleidiswijk" op 15/02

Informatieavond over de "Zwaluwen van de Sinte-Aleidiswijk" op 15/02

Op maandag 15/02 wordt om 20u een informatieavond over de "Zwaluwen van de Sinte-Aleidiswijk" (met projectie van prachtige foto’s) gehouden in het CCJB, Shetlanddreef 15. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

 

Om de kolonie van het Mater Deilyceum (een rariteit in Brussel) te versterken, werden 4-5 jaar geleden op de gevels van enkele gebouwen in de Sinte-Aleidiswijk zwaluwnesten geplaatst. Deze operatie bleek een groot succes aangezien er in 2015 8 bijkomende koppels broedvogels werden geteld.

 

Trouw zijnde aan hun wijk en hun nest zullen vele van onze zwaluwen in de lente vanuit Afrika terugkeren. Deze vogels zijn dan blij dat ze in nieuwe nesten terecht kunnen.

 

Samen met de duurzame wijk "Prenons le Temps", de vzw Natura Woluwe en de gemeentelijke milieudienst plaatste de "Werkgroep Zwaluwen" (Groupe de Travail Hirondelles - GTH) van de vzw Aves-Natagora nieuwe nesten in de Sinte-Aleidiswijk. De inwoners van de huizen die in deze wijk in aanmerking komen voor de opstelling van zwaluwnesten werden per brief verwittigd. Er kwamen 17 positieve antwoorden en in de komende weken worden er 26 nieuwe nesten geplaatst. Deze deelname (plaatsing en onderhoud van het nest) is volledig gratis voor de bewoners, en de verschillende partners nemen alles op zich.  

 

Dit milieu- en burgerproject werd erg door de jury van de coöperatieve bank CERA gesmaakt. Het kwam op Belgisch niveau voor deze projectoproep als winnaar uit de bus.