U bevindt zich hier: StartFlash Info NLAmbacht in de Kijker 2016

Ambacht in de Kijker 2016

Ambacht in de Kijker is een nationale wedstrijd die kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen beloont, de ambachten bij het grote publiek promoot en jongeren warm maakt voor deze sector. Inschrijving tot 31 maart 2016.

 

Tot 31 maart kunnen alle ambachtslieden, ongeacht hun leeftijd, zich inschrijven voor de 11de editie van de wedstrijd. Het selectiecomité, bestaande uit partners uit de private en de publieke sector, zal de inhoud van de dossiers beoordelen op kwaliteit, motivatie en management van de activiteit om 10 laureaten te onderscheiden die de diversiteit en kwaliteit van de ambachtelijke sector in België zullen vertegenwoordigen.

Deze laureaten zullen hun atelier openen voor een groep jongeren in aanwezigheid van het comité, de media en het gemeentebestuur. Uiteindelijk zullen we tijdens de prijsuitreiking in mei te weten komen wie de ambachtsprijs wint.

Wie wordt de ambachtsman of –vrouw van 2016?

Alle deelnemende ambachtsmannen en –vrouwen zullen op de website geplaatst worden www.ambachtindekijker.com. De tien laureaten worden in de kijker gezet aan de hand van een bedrijfsfilm en via de communicatie rond de wedstrijd. Verder zijn er een aantal prijzen te winnen:

De ambachtsprijs van € 3000, de Parel van de Jury (max. 30 jaar) van € 1000 en de publieksprijs van € 1000. Zoals vorig jaar kunnen de stemmers voor de publieksprijs kans maken op een bon voor een aankoop bij een ambachtsman of –vrouw op onze website.

 

Editie 2016 – Focus op jongeren

In 2016 wil Ambacht in de Kijker parallel aan de algemene wedstrijd de aandacht vestigen op jongeren die zich vormen bij een ambachtsman of –vrouw en zo hun steentje bijdragen aan het voortbestaan van deze sector. Daarvoor heeft de organisatie naast de klassieke prijzen, de Leerschoolprijs van € 1000 in het leven geroepen.

Inschrijven voor deze prijs kan aan de hand van een speciaal formulier en staat open voor iedereen tot 25 jaar die actief is bij een ambachtsman of -vrouw of bij een ambachtelijk bedrijf. Dit omvat zowel arbeiders, stagiaires als andere vormen van werkplekleren. Bijkomend wil de wedstrijd met de Parel van de Jury een jonge ambachtsman of –vrouw van max. 30 jaar belonen.

 

De inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar op de website www.ambachtindekijker.com tot 31 maart

Meer info : www.ambachtindekijker.cominfo@ambachtindekijker.com - 02/500.50.76