Steun jouw lokale handelszaken

Take away en thuisbezorgingdiensten in Sint-Pieters-Woluwe ondersteunen

In deze periode van gezondheidscrisis in verband met Covid-19 willen we de buurtwinkels en horecazaken ondersteunen die Take away of thuisbezorgingdiensten aanbieden in Sint-Pieters-Woluwe. Handelszaken die dergelijke diensten aanbieden staan op deze kaart en vind je in deze lijst.

Als uw favoriete handelszaak die dergelijke diensten aanbiedt niet in de lijst staat, stel dan voor dat ze dit formulier invullen.

U vindt er ook de essentiële winkels die openblijven en de marktkramers die een thuisbezorgingdienst hebben ontwikkeld.

De kaart en de lijst worden regelmatig bijgewerkt.

U kunt ook lokale horecazaken ondersteunen door vouchers te kopen die u kunt inwisselen als de Covid-19-crisis gedaan is en ze weer opengaan.

Een paar websites (niet-exhaustieve lijst) die deze gebaren van ondersteuning bieden:

 

Hygiënische maatregelen en Social distancing

Thuisleveringen door buurtwinkels, verkoop van maaltijden om mee te nemen en thuisleveringen zijn toegestaan op voorwaarde dat de hygiënische maatregelen van de horeca en de normen voor social distancing strikt worden nageleefd.

Voor horecazaken die Take away aanbieden en voor voedingszaken, moet de wachtrij extern worden beheerd met respect voor social distancing.

Elke vaststelling van niet-naleving van de hygiënenormen en -voorzorgsmaatregelen die in het kader van de Covid-19-crisis worden aanbevolen, zal leiden tot de schrapping van het etablissement van de lijst op de website van de gemeente en kan aanleiding geven tot een gerechtelijke procedure.