Laden Evenementen

BEWOGEN Festival

  • Dit evenement is voorbij.
woensdag 12 februari - zondag 16 februari
10:00 AM-10:00 PM

Evenement Navigatie

Samenvatting

Het BEWOGEN festival is aan zijn derde editie toe en vindt plaats van 12 tot 16 februari 2020. Deze editie zet nog meer in op participatie en co-creatie met het publiek. 

Opnieuw engageerden tientallen partners zich om een programma te organiseren dat duurzame verbindingen wil creëren tussen vluchtelingen, nieuwkomers en mensen die al langer in Brussel wonen.

 

BEWOGEN << Op weg naar een inclusieve samenleving>>

BEWOGEN is een Brussels cultureel festival dat streeft naar een warme en inclusieve samenleving.

In 2017 startte het festival met de slagzin: “kleine ontmoetingen met grote gevolgen.”

Bij deze derde editie worden die gevolgen zichtbaar. Nieuwkomers die we leerden kennen uit vorige edities zien we nu terug als cateraar, op het podium… een aantal asielzoekers vonden een thuis in onze huizen, en tal van nieuwe vrijwilligers en organisaties engageren zich!

Het is deze beweging waar we op willen blijven mikken: op weg naar een meer inclusieve samenleving. 

 

BEWOGEN << gevarieerd programma met slotfeest >>

Dit jaar staan 25 activiteiten verspreid over heel Brussel op het programma.

In onze gemeente keert Transe-en-danse terug. Samen met jonge vluchtelingen creëerden ze WHO WE ARE waarin marionetten steeds groter worden, tot mensen van vlees en bloed. De voorstelling speelt zowel op 14 als 15 februari in W:HALLL.

Nog in Sint-Pieters-Woluwe bereidden leerlingen van de OKAN-klas van het Meertalig Atheneum, samen met studenten van Don-Bosco een modeshow voor, een fashion-statement waarbij ze vooral zichzelf mogen zijn! Hun creaties tonen ze op 14 februari, voorafgaand aan de voorstelling WHO WE ARE.

 Op zaterdag 15 februari is er, ‘Bal Bougé’. Dan komt het hele festival samen in De Markten: een groot feest over over grenzen, talen, culturen en nationaliteiten heen met performances, kortfilms, heerlijk eten en veel muziek! 

 

Info & Contact

Meer info op www.BEWOGEN.brussels en facebook.com/BEWOGEN.  

Voor alle informatie kan je terecht bij Ciska Vandendriessche, cultuurbeleidscoördinator Sint-Pieters-Woluwe, 0478/524.948, cvandendriessche@woluwe1150.be