Laden Evenementen

Omdat HIV/AIDS nog bestaat

  • Dit evenement is voorbij.
donderdag 01 december - donderdag 08 december
8:30 AM-1:00 PM
Maison communale/Gemeentehuis

Samenvatting

Ter gelegenheid van Wereldaidsdag nodigt de gemeente u uit voor het evenement:

“Omdat HIV/AIDS nog bestaat – Meer informatie. Minder discriminatie.”

Afspraak in de inkomhal en de hal van de bevolkingsdienst van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe om een dubbele tentoonstelling te ontdekken die ontwikkeld werd door het Platform voor AIDS-Preventie.

De tentoonstelling “Saga Sida” biedt de gelegenheid om de geschiedenis van de strijd tegen HIV en de fasen in de ontwikkeling van preventie en zorg te ontdekken. De tentoonstelling “LEVEN & HIV vandaag” toont getuigenissen van het dagelijks leven van mensen met HIV en een schat aan informatie over HIV/AIDS. Deze dubbele tentoonstelling stimuleert het nadenken, de preventie en de solidariteit.

De tentoonstellingen kunnen bezichtigd worden van 1 tot 8 december 2022 en de toegang is gratis, volgens de openingsuren van de gemeentediensten :

  • Maandag : van 8u30 tot 13u
  • Dinsdag : van 8u30 tot 13u
  • Woensdag : van 8u30 tot 13u en van 14u tot 16u
  • Donderdag : van 8u30 tot 13u en van 16u tot 19u
  • Vrijdag : van 8u30 tot 13u

Op 1 december zullen de teams voor Gezinsplanning van Sint-Pieters-Woluwe ook een preventie- en bewustmakingsstand houden over HIV/AIDS en andere seksueel overdraagbare aandoeningen en ziekten. Afspraak op het Meiersplein, donderdag 1 december 2022 tussen 11u45 en 13u00. Het zal mogelijk zijn een gratis SOA-test te boeken bij een arts ter plaatse.