Laden Evenementen

Water Music & Fire music

  • Dit evenement is voorbij.
Monday 19 December - Monday 19 December
8:15 PM-10:30 PM
Centre culturel/cultureel centrum Whalll

Samenvatting

UITZONDERLIJKE MUZIEK OP MAANDAG
Klassiek muziek met een Japanse toets  !

Op Maandag 19 december 2022 om 20u15 wordt WATER MUSIC & FIRE MUSIC van Georg Friedrich HAENDEL opgevoerd door
«B-ENSEMBLE o.l.v. Bartholomeus-Henri VAN de VELDE»
met Feniks Taiko o.l.v. Grete MOORTGAT (Japanse drums)
Onder algemene leiding van Bartholomeus-Henri VAN de VELDE

 

The Water Music is een verzameling van orkestrale bewegingen, vaak gepubliceerd als drie suites, gecomponeerd door George Friedrich Händel. Het ging in première op 17 juli 1717, als antwoord op het verzoek van koning George I om een ​​concert op de rivier de Theems.
The Water Music opent met een Franse ouverture en bevat menuetten, bourrées en hornpipes.
The Water Music werd geschreven voor een relatief groot orkest en staat uitzonderlijk op het programma van Kunst en Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe.

 

Music for the Royal Fireworks is een groep van vijf stukken voor orkest gecomponeerd door George Friederich Händel in 1749. Hij werd door koning George II gevraagd om de muziek te schrijven om met muziek en vuurwerk het Verdrag van Aken te vieren. Dit was een overeenkomst tussen veel Europese landen om een einde te maken aan de Oostenrijkse Successieoorlog.
De muziek heeft vijf delen: een ouverture, een Bourrée, een beweging genaamd La paix (The Peace), La réjouissance (The Rejoicing) en twee menuetten.

Het bijzondere aan deze avond is dat het slagwerk wordt vertolkt door japanse slagwerkinstrumenten: ”taiko”. Een unieke uitvoering!

 

Info: https://kunstencultuur.woluwe1150.be/