Heropening van de handelszaken – verplicht dragen van een mondmasker in Stokkel en Sinte-Aleidis!

Op maandag 11 mei mag een groot deel van de handelszaken in Sint-Pieters-Woluwe weer opengaan!  Om deze heropening zo sereen mogelijk te laten verlopen, heeft de Burgemeester een politieverordening uitgevaardigd dat het dragen van een mondmasker (of een ander systeem dat de neus en de mond bedekt) verplicht stelt in de handelswijken van Stokkel en Sinte-Aleidis (in de openbare ruimtes en in de winkels van deze zones).

Omdat de concentratie van het publiek in deze wijken groter is, was het niet mogelijk om daar social distancing te garanderen. Het dragen van een systeem dat de neus en de mond bedekt, helpt dus de verspreiding van het virus te beperken.

Deze politieverordening is van kracht vanaf maandag 11 mei. Deze voorziet in sancties vanaf 1 juni. In de tussentijd zullen onze agenten preventief te werk gaan.

Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen in de andere handelswijken van de gemeente.

Daarnaast vragen we u om de andere maatregelen te respecteren die in de affiche ter illustratie van dit artikel worden vermeld en die in uw lokale handelszaken zullen worden opgehangen.

Als u aankopen moet doen, moedigen wij u aan om onze buurtwinkels te bevoordelen. Ze kijken ernaar uit om hun activiteiten te hervatten en u te verwelkomen. Ze vormen de ideale nabijheidsoplossing en stellen u in staat om uw verplaatsingen te beperken.

De heropening van de winkels betekent echter niet de heropening van “etalageshopping”. We moeten in gedachten houden dat we ons nog steeds in een periode van lockdown bevinden. We doen een beroep op ieders gezond verstand om te voorkomen dat een nieuwe golf van het virus zich verspreidt.

Politieverordening

Zone Stokkel

Zone Sint-Aleidis