Het vaccinatiecentrum van Sint-Pieters-Woluwe

Op 15 maart 2021 wordt in het Gemeenschapscentrum van Mooi-Bos een gewestelijk vaccinatiecentrum geopend. De GGC (Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie), de instelling die bevoegd is voor het gezondheidsbeleid in het Brussels Gewest, houdt toezicht op de organisatie van de vaccinatie in de hoofdstad en dus op de verschillende vaccinatiecentra. Het centrum sluit op 30 maart 2022.

Personen die een afspraak kunnen maken

1ste dosis:

 • Alle personen vanaf 5 jaar, woonachtig in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Extra dosis:

Alle personen vanaf 18 jaar, die in aanmerking komen voor een extra dosis

 • 2 maanden na het krijgen van een unidose Johnson & Johnson-vaccin

 • 4 maanden na het krijgen van de tweede dosis van het AstraZeneca/Pfizer/Moderna-vaccin

Het is niet aanbevolen om de extra dosis te krijgen als de voorgeschreven termijn niet wordt gerespecteeerd.

 

Toegang

Wij herinneren u eraan dat het de GGC is die de uitnodigingen en de afspraken in de Brusselse vaccinatiecentra beheert.

Op 19 april lanceerde de GGC BruVax, het Brusselse platform om een afspraak te maken en zich op de  wachtlijst te registreren.

De categorieën personen die een afspraak kunnen maken voor vaccinatie of zich op de wachtlijst kunnen laten plaatsen, worden op dit platform vermeld en bijgewerkt. Raadpleeg de website https://bruvax.brussels.doctena.be dan ook regelmatig.

Als u vragen of problemen hebt om een online afspraak te maken, kunt u het GGC-callcenter ook bereiken op 02/214.19.19.

Ook begeleiders hebben geen toegang tot het centrum, tenzij zij een persoon begeleiden met beperkte mobiliteit of die hulp nodig heeft (visueel gehandicapten, doven, geestelijk gehandicapten).

 

In de praktijk: toegang tot het vaccinatiecentrum

De ingang gebeurt via Shetlanderdreef nr. 15 en de uitgang via Stoeterijlaan nr. 100, zoals aangegeven op het onderstaande plan.

Mensen die met hun eigen voertuig komen, worden verzocht te parkeren in de Shetlanderdreef. Zodra zij het centrum via de Stoeterijlaan hebben verlaten, moeten zij om het gebouw heen lopen om hun voertuig op te halen.

De begeleiders worden verzocht de te vaccineren persoon bij de ingang aan de Shetlanderdreef af te zetten en hem bij de uitgang, aan de Stoeterijlaan, weer op te halen. Ter herinnering: begeleiders hebben geen toegang tot het centrum, tenzij zij een persoon met beperkte mobiliteit bijstaan.

Er zijn 54 parkeerplaatsen voorzien: 34 aan de kant van de Shetlanderdreef en 20 aan de kant van de Grote Prijzenlaan.

 

Andere vervoermiddelen

 • MIVB: Brusselaars mogen gratis gebruik maken van het MIVB-netwerk om zich naar het vaccinatiecentrum te begeven.
 • Fiets: naast de fietsnietjes rond het centrum zullen er Nadarhekken worden geplaatst om uw fiets veilig te kunnen parkeren.
 • Wolubus: voor senioren (ouder dan 65 jaar) in Sint-Pieters-Woluwe die slecht ter been zijn, stelt de gemeente haar sociale taxi, de Wolubus, ter beschikking. Deze laatste laat u toe om verplaatsingen te maken binnen de gemeente Sint-Pieters-Woluwe en naar naburige gemeenten (Etterbeek, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem). De prijs van een rit hangt af van uw inkomen. Voor meer inlichtingen: neem contact op met de dienst van de Wolubus: 0498/588.022 – 02/773.07.45.
 • Taxi: de gemeente kent een “Taxi”-premie toe aan personen met een handicap van ten minste 7 punten die vóór hun 65e verjaardag werden erkend. Taxistrookjes kunnen tot 225 euro per jaar worden vergoed. Meer info: 02/773.05.60 of affaires.sociales@woluwe1150.be

 

De organisatie van het centrum: de verschillende fasen

 • 1 = onthaal: meten van de temperatuur. Als de temperatuur lager is dan 38°C, mag de persoon worden gevaccineerd. Daarboven is hij niet meer geregistreerd en zal hij een nieuwe afspraak moeten maken.
 • 2 = helpdesk: alleen voor ingeschreven personen die hun e-ticket zijn vergeten, een probleem hebben met hun identiteitskaart, enz. De helpdesk handelt geen inschrijving! Als u over alle vereiste documenten beschikt, mag u rechtstreeks van punt 1 naar punt 3 gaan.
 • 3 = Scannen van de QR Code
 • 4 = vaccinatie: zodra de administratieve procedures zijn afgerond, wordt de betrokkene verzocht zich naar een van de zes hokjes te begeven om het vaccin te krijgen. Twee hokjes zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
 • 5 = wachtkamer (rust): na de vaccinatie worden de mensen uitgenodigd om te rusten in een grote zaal met zitplaatsen. In geval van problemen is er een eerstehulppost direct in de rustkamer.
 • 6 = uitgang: na 30 minuten worden de mensen verzocht het centrum te verlaten via de uitgang aan de Stoeterijlaan.
 • De hele weg door het centrum is goed aangegeven met “kleine stapjes” op de grond en onze teams zullen er zijn om u te begeleiden en u de weg te wijzen langs het parcours.

0800/35.190 luistert naar u

Ons gratis nummer dat aan het begin van de gezondheidscrisis werd ingesteld, is nog steeds in werking.

Ons personeel beantwoordt al uw (niet-medische) vragen in verband met het Coronavirus, inclusief vaccinatie, van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 16u00.