U bevindt zich hier: StartWijGemeentebestuurGemeentedienstenLeefmilieu Leefmilieu

Leefmilieu

+ Sibelga lanceert Energids

+ Reinheid, algemeen politiereglement

+ Inzameling van huisvuil (leefmilieu)

+ Glasbollen

+ Kurken stoppen (containerpark)

+ Metaal (containerpark)

+ Groene plekjes - Kleine chemische afval

+ Hinderlijke verbrandbare voorwerpen

+ Bouwafval

+ Groen afval

+ Kleding

+ Het Containerpark

+ Opleidingen om een moestuin thuis te beginnen


Sibelga lanceert Energids

Vanuit zijn neutrale rol en in het besef dat consumenten energiezaken vaak verwarrend en complex vinden, heeft Sibelga beslist om van start te gaan met «Energids», een neutraal en onafhankelijk informatieplatform over energie, met website, magazine en nieuwsbrief.

Energids biedt eerste antwoorden op de vragen van de Brusselaars, geeft aanknopingspunten, verwijst  naar de gespecialiseerde instellingen of verenigingen, zoals Leefmilieu Brussel, Brugel of nog, de Stadswinkel.

Het Energids-platform bestaat uit drie informatiekanalen

  1. een nieuw huis-aan-huis-magazine, dat driemaal per jaar verschijnt en de vroegere publicatie van Sibelga vervangt. Graag nodig ik u uit om het bijgevoegde magazine te doorbladeren.
  2. de website internet www.energids.be, ter aanvulling op het magazine. Hij telt reeds een zeventigtal vragen/antwoorden van meest diverse aard en zal dankzij de bezoekers nog veel evolueren. Wie er de gewenste informatie niet vindt, kan er zijn vraag achterlaten. Energids zorgt voor een antwoord. Iedereen mag ook de gepubliceerde antwoorden evalueren
  3. een newsletter, die wordt gestuurd naar al wie zich erop heeft geabonneerd. Zal verder in de nieuwsbrief staan: de meest recente op de site gepubliceerde antwoorden, actuele thema’s, een energiebesparingstip, enz. Het eerste nummer verschijnt rond half-april.

Het groene afval (gazon, bladeren, takken)

Wij stellen u hier twee wijzen van opruiming voor het tuinafval (tevens "groen afval" geheten ) voor :

  1. Het gemeentelijk containerpark
  2. De ophalingen van takken bij u thuis : De gemeente haalt gratis takken op die voortkomen uit een normaal tuinonderhoud. De snoeitakken moeten in bundels gebonden worden. De kleine tuinafval, het gras en de tuinafval moeten in nieuwe groene zakken gedeponeerd worden. De dag van de inzameling zet men de afval vóór 14 uur op het voetpad. De kalender van deze houtafvalophalingen wordt regelmatig in het gemeenteblad "Wolu News" vermeld.

Wekelijkse collectie: woensdagnamiddag.

Kleding

De containers voor kleren worden op verschillende plaatsen geïnstalleerd (hoofdzakelijk bij de kerken)