U bevindt zich hier: StartWijNetheidUWonenInzameling van huisvuil (leefmilieu)

Inzameling van huisvuil (leefmilieu)

Sint-Pieters-Woluwe geniet van een systeem van ophalen van afval aan huis gerealiseerd door het Gewestelijk Agentschap Net-Brussel.

Het inzamelen gebeurt als volgt:

https://www.arp-gan.be/nl/uw-ophaalkalender

Voor de appartementsgebouwen :

Voor de gebouwen die door een voldoende aantal bewoners bezet zijn, plaatst het Gewestelijk Agentschap Net-Brussel gratis containers ter beschikking voor de blauwe en gele zakken en voor het glas. Containers voor niet-gesorteerd afval zijn tevens beschikbaar, doch ze zijn betalend.

Uit respect voor de ophalers van het Agentschap Net-Brussel, gelieve er voor te waken dat:

  • De zakken goed worden gesloten
  • Er geen voorwerpen in worden geplaatst die de ophalers kunnen kwetsen.
  • De op te halen zakken niet te zwaar worden gevuld (max.18kg). Vergeet niet dat de ophalers dagelijks verscheidene honderden zakken ophalen.

Indien u meer informatie wenst omtrent het Gewestelijk Netheidsagentschap, aarzel niet het gratis telefoonnummer te vormen : 0800/981.981. U kan tevens de website raadplegen: http://www.net-brussel.be.

Ophaling van allerhande afval - witte zakken

Het niet-gesorteerde huisvuil kan door middel van witte zakken weggehaald worden. Deze witte zakken kunnen in alle handelszaken van de gemeente aangekocht worden. Ze bevatten geen enkele bijzondere vermelding.

Worden geenszins in de witte zakken ingesloten :

  • Puntige en/of snijdende voorwerpen, baksteenpuin, chemisch afval.
  • Banden, asbest en ander afval dat de tussenkomst van een officieel erkende ophaler noodzaakt.

Selectieve ophalingen - Gele en blauwe zakken

GELE ZAKKEN

Wat plaatst men in de gele zakken ? Het papier en het karton.

De dagbladen, de tijdschriften, de publicitaire folders, de briefomslagen, de boeken, de schriften, de kartonnen verpakkingen en de telefoonboeken mogen ter recyclering in de gele zakken gestopt worden. Deze zakken worden in bepaalde handelszaken van de gemeente verkocht zoals de grootwarenhuizen en de kleine buurtwinkels. De kostprijs per rol bedraagt 1,71 EUR (18 gele zakken ).

Worden geenszins in de gele zakken geplaatst :

Het met vet bevuild of bezoedeld papier, het geplastificeerd papier, carbonpapier, de plakkers en het behangpapier. Hiervoor gebruikt u de WITTE ZAKKEN.

Voor de drankkartons gebruikt u de BLAUWE ZAKKEN.

BLAUWE ZAKKEN

Wat bergt men in de blauwe zakken ? De voedingsverpakkingen

De verpakkingen, voedingsverpakkingen geheten (de plastieken flessen voor voeding, Tetrabrik, de deksels, de cosmeticaverpakkingen (shampoo), de conservedozen, de viltjes, de aluminium schaaltjes, mogen in deze blauwe zakken ter recyclering geplaatst worden.

Deze zakken worden eveneens in de talrijke handelszaken van de gemeente verkocht zoals de grootwarenhuizen en de kleine buurtwinkels die onderhoudsproducten verkopen. De prijs bedraagt 1,71 EUR per rol (14 blauwe zakken).

Worden geenszins in de blauwe zakken geplaatst :

Flessen met een vettige of giftige inhoud. Wij nodigen u uit deze weg te werpen op plaatsen voorzien voor chemisch afval. ("Groene plekjes - Kleine chemische afval").