Fluicity, een app voor meer burgerparticipatie

Sint-Pieters-Woluwe heeft besloten om op haar grondgebied de app Fluicity te installeren. Dit biedt een platform voor burgerparticipatie dat lokale projecten met andere burgers bevordert. Maak uw account aan op www.flui.city/woluwe1150.

 

Dankzij Fluicity kunnen de inwoners van Woluwe de gemeentelijke administratie hun burgerschapsideeën voorstellen en er ook over debatteren, de lokale actualiteit volgen, antwoorden op peilingen of mogelijke dysfuncties in de gemeente aangeven.

Dit initiatief staat voor openheid en transparantie en toont de wil van de gemeente aan om in te zetten op de collectieve intelligentie van haar inwoners om samen met hen duurzame projecten op te zetten die steunen op hun noden.

Wat is Fluicity?

De Frans-Belgische startup is in een tiental gemeenten in België en Frankrijk actief en heeft al twee jaar als doel via de technologie een vertrouwensband op te stellen tussen de verkozenen en de burgers. Het initiatief werd al meermaals bekroond door innovatiewedstrijden zoals de MIT Awards in 2015. Fluicity wil de dialoog met de verkozenen en beleidsmakers herstellen via de nieuwe technologie en de kruising van gegevens.

Zin om mee te doen? Ga naar www.flui.city/woluwe1150 en maak uw account aan.