Gemeenschapscentrum Kontakt v.z.w.

Orbanlaan 54 – 02 762 37 74 – kontakt@vgc.bewww.gckontakt.be

Openingsuren : van maandag tot donderdag van 9 tot 17 uur en op vrijdag van 9 tot 16 uur.

Gemeenschapscentrum Kontakt maakt deel uit van Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 Brusselse Nederlandstalige gemeenschapscentra. Het centrum heeft als doel het buurt- en verenigingsleven in de gemeente te ondersteunen en versterken.

Elk seizoen presenteert het centrum een stevig aanbod cultuur, vorming en vrijetijdsactiviteiten. Voor jong en oud. Van kinderworkshops, gegidste bezoeken, taallessen, conversatiegroepen en lezingen tot kookworkshops en tal van creatieve ateliers.

Het centrum stelt heel wat zalen te huur – van grootkeuken tot vergaderlokaal of feestzaal. Deze zijn te huur aan democratische prijzen en zijn uitgerust met didactisch materiaal en wifi.

Nederlandstalige informatie over sociale zaken, sport, onderwijs, cultuur en het verenigingsleven in Sint-Pieters-Woluwe en Brussel vind je aan de balie.

Ook Frans- en anderstalige bezoekers zijn meer dan welkom in het centrum. De Kontaktsite is eveneens de thuishaven van lokaal dienstencentrum Zoniënzorg Noord.

GC Kontakt is erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en door de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.

Het beheer van het gemeenschapscentrum gebeurt door een algemene vergadering en een raad van bestuur, bestaande uit vrijwilligers. Aan het gemeenschapscentrum is een gemeenschapsraad verbonden, die alle lokale verenigingen groepeert. Deze gemeenschapsraad staat ook open voor alle geïnteresseerden, die niet tot een vereniging behoren.

 

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het centrum?