Actualiteit

Heropening van de handelszaken – verplicht dragen van een mondmasker in Stokkel en Sinte-Aleidis!

Op maandag 11 mei mag een groot deel van de handelszaken in Sint-Pieters-Woluwe weer opengaan!  Om deze heropening zo sereen mogelijk te laten verlopen, heeft de Burgemeester een politieverordening uitgevaardigd dat het dragen van een mondmasker (of een ander systeem dat de neus en de mond bedekt) verplicht stelt in de handelswijken van Stokkel en […]

Lees meer

Maskers: verdeling en handleiding

De gemeente heeft alle bestelde maskers ontvangen. De verdeling aan de 65-plussers is afgerond. De verdeling aan de rest van de bevolking wordt momenteel uitgevoerd.

Lees meer

Bierfestival 2020 – inschrijving voor brouwers

Het Bierfestival, georganiseerd door de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, wordt op zondag 27 september 2020 opnieuw gehouden op het Meiersplein.

Lees meer

Boeken afhalen op bestelling in de 4 gemeentelijke bibliotheken !

Vanaf 27 april werd het voor lezers met een lidkaart van Bib de Lettertuin of van het netwerk van de Franstalige bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe mogelijk om bij hun bibliotheek boeken (en films in de Lettertuin) op te halen op bestelling.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangiften per telefoon

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten. De FOD Financiën zal telefonische permanenties houden.

Lees meer

Regelgeving voor het beheer van de bomen

Op 1 september 2019 is het nieuwe Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO) in werking getreden. Een goede gelegenheid om even te herinneren aan de regelgeving betreffende het beheer van hoogstammige bomen op het grondgebied van Brussel en in Sint-Pieters-Woluwe.

Lees meer

De slechtvalken van Sint-Pieters-Woluwe zijn terug

Voor het 7 jaar op rij verwelkomt de toren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe een paar slechtvalken die er hun nest hebben gevestigd. We kijken uit naar het uitkomen van de 4 eieren in het nest. 

Lees meer

Een kaart om lokale handelszaken te steunen

In deze periode van gezondheidscrisis in verband met Covid-19 willen we de buurtwinkels en horecazaken ondersteunen die Take away of thuisbezorgingdiensten aanbieden in Sint-Pieters-Woluwe.

Lees meer
Alle nieuws
 

Peiling