Mobiliteit

In de rubrieken aan de rechterkant van de scherm vindt u alle informatie over mobiliteit in Sint-Pieters-Woluwe, waaronder: de verschillende manieren om zich te verplaatsen, de strategische plannen van de gemeente, mogelijke acties in scholen, bedrijven en voor studenten, de maatregelen die genomen worden voor de verkeersveiligheid, informatie over het melden van een probleem, om een voorstel te doen en/of deel te nemen, enz.

Andere institutionele actoren van de mobiliteit in Brussel:

  • Brussel-Mobiliteit op het niveau van het gewest; talrijke inlichtingen en raden;
  • STIB-MIVB  voor de metro, de bussen en trams in Brussel
  • TEC voor de busverbindingen met Wallonië
  • De Lijn voor de busverbindingen met Vlaanderen
  • SNCB-NMBS voor het Belgisch spoorwegennet

Meer informatie over parkeergelegenheid en vrijstellingskaarten via de Parkeerdienst.

Projectoverleg Tervurenlaan

In het kader van de gewestelijke voorstellen voor de aanleg van een fietspad op de zuidas van de Tervurenlaan tussen het Leopold II-plein en de rue des Atrébates, verwelkomde de stad op haar verzoek Elke Van den Brandt, Gewestminister van Mobiliteit, maandag 31 augustus 2020. Het doel van deze bijeenkomst was om de plannen van de regionale diensten te presenteren om, ten tweede, zo breed mogelijk te overleggen met de bewoners die door deze ontwikkelingen worden getroffen. Merk op dat in Etterbeek ook een gelijkaardige bijeenkomst plaatsvond voor de rest van het fietsgedeelte tot aan het Jubelpark.

Handige links :

  • Om de video van de vergadering te vinden: https://youtu.be/8UBzCiCksGA (Merk op dat als gevolg van technische problemen buiten onze controle, de volledige introductie van Benoît Cerexhe niet op deze video voorkomt. Tijdens zijn toespraak heeft de burgemeester de bakens van Sint-Pieters-Woluwe gerepareerd met naar dit regionale fietspadproject. Vind alle opmerkingen van de burgemeester in zijn conclusie, aan het einde van de video: 1u 36min 56sec – 1u 39min 30sec)
  • Powerpoint gepresenteerd tijdens de bijeenkomst: Présentation test cyclable Tervuren BM

Alle informatie blijft beschikbaar op de website van de gemeente onder het tabblad “Mobiliteit”.

Om een ​​mening te geven over de regionale ontwikkelingsvoorstellen, nodigen wij u uit om een ​​e-mail te sturen (tot 15 september) naar info.vandenbrandt@gov.brussels door de e-mail mobilite@woluwe1150.be te kopiëren.

 

De dienst Mobiliteit

Bevindt zich op de 3e verdieping van het gemeentehuis

Charles Thielemanslaan 93, 1150 Brussel

Afdeling Wegennet – Openbare Ruimte

Email: mobilite@woluwe1150.be

Tel.: 02 773 06 91

 

Bevoegde Schepen: Alexandre Pirson

 

Nuttige documenten :

Bypad audit en fietsactieplan

Reglement betreffende de bezettingsvoorwaarden van een plaats in een beveiligde fietsbox