Mobiliteit

In de rubrieken aan de rechterkant van de scherm vindt u alle informatie over mobiliteit in Sint-Pieters-Woluwe, waaronder: de verschillende manieren om zich te verplaatsen, de strategische plannen van de gemeente, mogelijke acties in scholen, bedrijven en voor studenten, de maatregelen die genomen worden voor de verkeersveiligheid, informatie over het melden van een probleem, om een voorstel te doen en/of deel te nemen, enz.

Andere institutionele actoren van de mobiliteit in Brussel:

  • Brussel-Mobiliteit op het niveau van het gewest; talrijke inlichtingen en raden;
  • STIB-MIVB  voor de metro, de bussen en trams in Brussel
  • TEC voor de busverbindingen met Wallonië
  • De Lijn voor de busverbindingen met Vlaanderen
  • SNCB-NMBS voor het Belgisch spoorwegennet

Meer informatie over parkeergelegenheid en vrijstellingskaarten via de Parkeerdienst.

 

De dienst Mobiliteit

Bevindt zich op de 3e verdieping van het gemeentehuis

Charles Thielemanslaan 93, 1150 Brussel

Afdeling Wegennet – Openbare Ruimte

Email: mobilite@woluwe1150.be

Tel.: 02 773 06 91

 

Bevoegde Schepen: Alexandre Pirson

 

Nuttige documenten :

Bypad audit en fietsactieplan

Reglement betreffende de bezettingsvoorwaarden van een plaats in een beveiligde fietsbox

 
 

BERICHT AAN DE BUURTBEWONERS van de julius caesar- en de atlantische oceaanlan

Brussel Stad 30 – Maximale snelheid op de as Julius Caesar/Atlantische Oceaan

(30 km/u of 50 km/u)

Tot 31 december laatstleden was 50 km/u de maximaal toegestane snelheid in de Julius Caesar- en de Atlantische Oceaanlaan.

Sinds 1 januari is 30 km/u, zoals u weet, de regel geworden in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest, behalve op de wegen die bedoeld zijn om de wijken met elkaar te verbinden. Het succes van het 30 km/u systeem hangt immers ook af van het feit dat er structurele assen zijn op 50 km/u, anders bestaat het risico dat het transitverkeer door alle woonwijken sijpelt.

In de Vogelzangwijk worden de Julius Caesar- (tussen de Tervuren- en de Generaal de Longuevillelaan) en de Atlantische Oceaanlaan (tussen de Julius Caesarlaan en het kruispunt Egelantieren/Pater Hilarius) gehandhaafd op 50 km/u in het in werking getreden plan.

Het huidige plan bevindt zich in een theoretische ontwikkelingsfase. Er staat dus niets vast in dit stadium. Het Gewest en de gemeente willen dus rekening houden met de opmerkingen van de inwoners en de ervaringen op het terrein en passen zich aan.

Rekening houdend met de reacties die we hebben ontvangen, willen wij daarom u, als bevoorrechte verkeerswaarnemers in uw wijk, een luisterend oor bieden en wensen wij u te raadplegen over de keuze van de maximaal toegestane snelheid in de Julius Caesar- en de Atlantische Oceaanlaan. Daarom nodigen wij u uit ons uw mening kenbaar te maken ten laatste op 31.01.2021.

 

 

 
Message aux habitants de la Langestraat
 
 
Message aux résidents de la Langestraat – Installation d’oreillers Berlin