Met de wagen

Autodelen

Gebruikt u uw auto weinig? Dan kan autodelen een goed alternatief zijn voor een eigen auto. Afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren zijn er verschillende mogelijkheden in Brussel:

  • Cambio: via een maandelijks abonnement hebt u toegang tot een heel wagenpark dat ter beschikking wordt gesteld in verschillende stations van de gemeente. Er is een gemeentelijke bonus voor mensen die de Cambio-diensten willen testen (meer informatie hier);
  • Poppy: snel een auto nodig voor een eenmalige reis? Hier hoef je niet te reserveren, je vindt een auto via de applicatie en je gebruikt hem zolang je nodig hebt. Er is een gemeentelijke bonus voor mensen die de diensten van Poppy willen testen (meer informatie hier);
  • Cozywheels : laat u toe een auto te delen met uw buren om de kosten en de beperkingen te verdelen;
  • Getaround: hiermee kunt u elk type gemotoriseerd voertuig huren of verhuren, zoals een bestelwagen voor bijvoorbeeld een verhuizing.

Een sociale taxidienst voor senioren

Sinds begin 2015 kunnen Wolusanpétrusianen gebruik maken van de WoluBus. Dit is een goedkope taxidienst die door de gemeente is opgezet voor haar inwoners van 65 jaar en ouder die zich moeilijk per auto of openbaar vervoer kunnen verplaatsen. Dankzij dit systeem kunnen ze in Sint-Pieters-Woluwe en de naburige gemeenten worden vervoerd voor een prijs van 2 tot 4 euro.

Deze dienst wordt beheerd door de afdeling Sociale Zaken. Voor meer informatie, klik hier.

Uw elektrisch voertuig opladen

41 openbare oplaadpunten zijn beschikbaar op het gemeentelijk grondgebied van Sint-Pieters-Woluwe. Dit aantal zal in de loop van 2023 worden verhoogd tot 99 oplaadpunten (d.w.z. 188 oplaadpunten).

De momenteel in de straten geïnstalleerde oplaadpunten zijn als volgt toegankelijk voor de verschillende exploitanten:

Meer informatie op: