De WoluBus: Sociale taxi voor bejaarden

 

Info : Dienst Sociale Zaken, Charles Thielemanslaan 93 – benedenverdieping – Tel: 0498/588.022 of 02/773.07.45

 

Gebruiksvoorwaarden

  • 65 jaar of ouder zijn
  • Wonen in Sint-Pieters-Woluwe
  • Elk jaar een medisch voorschrift voorleggen dat stipuleert dat u in de onmogelijkheid verkeert zich op eigen krachten en met eigen middelen of met het openbaar vervoer te verplaatsen.

Inschrijving

Contacteer telefonisch op 0498/588.022 – 02/773.07.45 voor een afspraak met de dienstverantwoordelijke bij u thuis. Deze controleert aan de hand van enkele vragen of u voldoet aan de gebruiksvoorwaarden om te kunnen genieten van de WoluBus. Na de vragenlijst is de verzoeker ingeschreven, en wordt deze verzocht een transportkaart aan te kopen.

Prijs

De gebruiker betaalt een transportkaart met 10 ritten. Een heen-en-terug in Sint-Pieters-Woluwe kost 2 ritten, een heen-en-terug in de naburige gemeenten kost 4 ritten (Etterbeek, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem). De gebruiker kan meerdere transportkaarten tegelijkertijd aankopen. De kostprijs van een transportkaart is afhankelijk van de inkomsten van de gebruiker. De prijs wordt vastgesteld tijdens de afspraak met de dienstverantwoordelijke.

De transportkaart kan cash betaald worden aan het loket Sociale Zaken, of via overschrijving aan de vzw Zon der Immer Jonger (BE02 3101 5925 9740, met mededeling van naam, voornaam en ‘Kaart Wolubus’). De transportkaart blijft 1 jaar geldig.

De gebruiker dient zijn transportkaart bij zich te hebben om gebruik te maken van de WoluBus. Eventuele parkeerkosten zijn tevens voor rekening van de gebruiker.

Reservatie

Indien de gebruiker gebruik wenst te maken van de WoluBus, dient hij dit minstens 2 werkdagen op voorhand kenbaar te maken. Hierbij moet hij het precieze adres van de bestemming, eventuele tussenstops en de geschatte tijdsduur van zijn traject meedelen.

Reserveren gebeurt telefonisch op 0498/588.022 of 02/773.07.45 (van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12u).

In geval van verlet, moet de gebruiker de dienst Sociale Zaken onverwijld verwittigen, en in elk geval min. 2u voor het geplande transport.

Wanneer de gebruiker zijn transport niet tijdig annuleert, komt de chauffeur ter plaatse en wordt een kost van 2 ritten aangerekend.

Indien de gebruiker vergezeld wenst te worden door een persoon naar keuze, moet hij dit bij de reservatie melden.

Dag van transport

De gebruiker moet zich tijdig klaarmaken en wacht het transport op aan de ingang of de hall op het uur van afspraak.

De gebruiker die in het bezit is van een speciale parkeerkaart, kan deze ook benutten voor de verplaatsingen met de WoluBus (bijv. parkeerkaart mindervalide)