Trilligen veroorzaakt door de metro

Sinds enkele maanden klagen veel mensen die langs het traject van de lijnen 1 en 5 van de MIVB metro wonen, dat zij bij het passeren van bepaalde treinen sterke trillingen voelen. Dit probleem treft vooral de inwoners van Sint-Pieters-Woluwe.

Er vonden talrijke uitwisselingen plaats tussen de buurtbewoners, de MIVB en de gemeente, totdat de MIVB inging op het verzoek van de gemeente om een initiatief te nemen voor transparante en gecentraliseerde communicatie. De MIVB organiseerde daarom een bijeenkomst ter gezamenlijke attentie van de inwoners van Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambert-Woluwe, waar de lijn 1 tussen Montgomery en Stokkel loopt. De vergadering vond plaats op 16 januari in de raadzaal van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Meer info hier

De gemeenten hebben zich ertoe verbonden de communicatie over dit complexe vraagstuk te vergemakkelijken, op de website van de gemeente.

Deze pagina geeft u toegang tot een kort formulier (zie hieronder) waarmee u zich kunt aansluiten bij een mailinglijst via welke de gemeente alle updates betreffende het probleem zal verspreiden. Het zal ook alle nuttige informatie publiceren op de pagina.