Mobiliteit op school

Naast het verbeteren van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving stimuleert de gemeente scholen en buitenschoolse instellingen om zich in te zetten voor meer actieve mobiliteit.

Bent u directeur/directrice van een school in Sint-Pieters-Woluwe? Hier zijn enkele maatregelen die u in uw school kunt implementeren:

Uw kind gaat op school in Sint-Pieters-Woluwe?

  • Carpooling tussen ouders: Deel de reizen van uw kinderen met andere vertrouwde ouders dankzij het KOALIFT-platform (gratis ter beschikking gesteld door de gemeente).
  • Met de fiets naar school: U en/of uw kind kunnen trainingen en workshops volgen om veilig te leren fietsen in het verkeer.

Voor meer inlichtingen of om een aanvraag in te dienen, gelieve contact op te nemen met de dienst Mobiliteit.

De schoolstraat

Brussel telt meer en meer « schoolstraten », dat will zeggen een deel van een straat dat tijdens de aankomst- en vertrektijden van de kinderen, meestal voor een half uur, gesloten is voor het verkeer. Het doel van deze maatregel is het verbeteren van de veiligheid in de schoolomgeving. Enkel fietsers en voetgangers zijn dan toegelaten. Geen enkele auto of brommer mag de straat inrijden. Bewoners mogen de straat wel nog uitrijden aan lage snelheid. Een uitzondering wordt gemaakt voor PBM en hulp- en nutsdiensten.

We hebben de maatregel getoetst in (de) Vogelzang, gedurende 12 weken in de Sperwerlaan vanaf 16 september tot 6 december 2019. De maatregel is nu permanent. Voor meer informatie, neem contact op met de dienst Mobiliteit of de gemeentelijke school van (de) Vogelzang.