Met de fiets

De fiets is echt trendy in Brussel ! Steeds meer burgers kiezen voor dit vervoermiddel om naar het werk of de universiteit te gaan, hun boodschappen te doen, naar hun sportclub te gaan, hun kinderen naar school te brengen, een fietstochtje te maken…

De gemeente streeft ernaar om de beweging te ondersteunen en uw leven gemakkelijker te maken dankzij specifieke voorzieningen, fietsstallingen, de promotie van deelfietsen, enz.

Meer informatie vindt u in de rubrieken aan de rechterkant van de scherm.

 

Links naar nuttige documenten:

  • (komt nog)

Projectoverleg Tervurenlaan

In het kader van de gewestelijke voorstellen voor de aanleg van een fietspad op de zuidas van de Tervurenlaan tussen het Leopold II-plein en de rue des Atrébates, verwelkomde de stad op haar verzoek Elke Van den Brandt, Gewestminister van Mobiliteit, maandag 31 augustus 2020. Het doel van deze bijeenkomst was om de plannen van de regionale diensten te presenteren om, ten tweede, zo breed mogelijk te overleggen met de bewoners die door deze ontwikkelingen worden getroffen. Merk op dat in Etterbeek ook een gelijkaardige bijeenkomst plaatsvond voor de rest van het fietsgedeelte tot aan het Jubelpark.

Handige links :

  • Om de video van de vergadering te vinden: https://youtu.be/8UBzCiCksGA (Merk op dat als gevolg van technische problemen buiten onze controle, de volledige introductie van Benoît Cerexhe niet op deze video voorkomt. Tijdens zijn toespraak heeft de burgemeester de bakens van Sint-Pieters-Woluwe gerepareerd met naar dit regionale fietspadproject. Vind alle opmerkingen van de burgemeester in zijn conclusie, aan het einde van de video: 1u 36min 56sec – 1u 39min 30sec)
  • Powerpoint gepresenteerd tijdens de bijeenkomst: Présentation test cyclable Tervuren BM

Alle informatie blijft beschikbaar op de website van de gemeente onder het tabblad “Mobiliteit”.