Actualiteit

Verwarmde zaal overdag voor de meest behoeftigen (vanaf 23/11)

Voor het tweede opeenvolgende jaar opent de gemeente een verwarmde zaal overdag in een lokaal van de kerk van Stokkel, die door de parochie ter beschikking wordt gesteld. Deze vriendelijke en gastvrije ruimte staat open voor iedereen die zich wil opwarmen, zitten of gewoon een praatje wil maken, bij een kopje koffie of een kom […]

Lees meer

Nieuwe Waterbeheerplan – online bijeenkomst op 26/11

Leefmilieu Brussel nodigt u uit voor een inspraaktraject over de uitwerking van het nieuwe Waterbeheerplan (WBP) 2022-2027. Naast het openbaar onderzoek bieden deze bijeenkomsten de kans om te vertellen wat u vindt en verwacht van een beter waterbeleid in Brussel.

Lees meer

Neem op 22/11 deel aan een gastronomisch, ethisch en solidair avontuur

Om te voldoen aan de gezondheidsmaatregelen biedt Oxfam dit jaar ‘ontbijtmanden’ die u kunt reserveren en mee naar huis nemen. Om van te genieten en tegelijkertijd een helpende hand te bieden aan producenten van hier en elders, die sterk beïnvloed worden door de Covid-19.

Lees meer

Week van de Brusselse ondernemers

Ondernemers spelen een belangrijke rol in de economie, het creëren van jobs en de sociale samenhang van onze gemeente. 

Lees meer

Dierenwelzijn: onze dieren hebben ook last van de lockdown

We zijn allemaal in meer of mindere mate psychisch getroffen door de lockdown. Onze dieren ook. Dokter Laurence De Meester – de Courcy, dierenarts te Stokkel en lid van de vakvereniging “Union Professionnelle Vétérinaire”, geeft enkele voorbeelden en advies:

Lees meer

Bibliotheek De Lettertuin – take away

De bib moet jammer genoeg toch sluiten, maar we starten meteen met onze afhaaldienst!

Lees meer

Coronavirus : Oproep voor vrijwilligers

In het voorjaar tijdens de eerste golf van het coronavirus, hebben jullie talrijk geantwoord op de oproep voor vrijwilligers die de gemeente gelanceerd had om alleenstaand en geïsoleerde senioren in Sint-Pieters-Woluwe te ondersteunen en te helpen. Dank zij u hebben we enkele tientallen koppeltjes (senior/vrijwilliger) kunnen vormen om boodschappen te doen, de was te doen, […]

Lees meer

[ UITGESTELD! ] KLINK – Kunst in de kijker 2020

Naar aanleiding van de evolutie van de situatie van de gezondheidscrisis en de verschillende beslissingen van het Overlegcomité en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hebben we besloten om de tentoonstelling KLINK – Kunst in de Kijker, die oorspronkelijk gepland was voor november 2020, uit te stellen.

Lees meer

Terkamerenstraat : informatievergadering over het herstellen van de wegenis

De wegenis in het gedeelte van de Terkamerenstraat begrepen tussen de Donkerstraat en de Guldendallaan, is verouderd. Onze gemeente stelt, in overleg met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe voor om de wegenis te herstellen.

Lees meer

Intercommunale BRUTELE – Zitting van de Raad van Bestuur open voor het publiek

Overeenkomstig artikel 1532-1 §2 van het Waalse wetboek van Lokale democratie delen wij u mee dat de intercommunale BRUTELE verplicht is om één keer per jaar een voor het publiek toegankelijke vergadering van de raad van bestuur te houden. Deze vergadering vindt plaats op 12 november 2020 om 20u00 met de volgende agenda:

Lees meer