Actualiteit

80ste verjaardag van de razzia op het pensionaat Gatti de Gamond

Het College van Burgemeester en Schepenen, De Vereniging voor de Herinnering aan de Shoah, nodigen u uit voor de herdenkingsplechtigheid voor de 80ste verjaardag van de razzia op het pensionaat Gatti de Gamond en de inhuldiging van een gedenkplaat op de gevel van het gebouw gelegen André Fauchillestraat 10 op maandag 12 juni 2023 om […]

Lees meer

Onderhoudswerken op Vierarmenkruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert binnenkort (30 mei – 12 juni) onderhoudswerken uit op het Vierarmenkruispunt (R0) in Tervuren.

Lees meer

15 mei : verplichting om voedselafval te sorteren en hervorming van de afvalinzameling

Op 15 mei worden twee belangrijke wijzigingen van kracht op het gebied van afvalbeheer in Brussel: de verplichting om voedselafval te sorteren en de hervorming van de afvalinzameling.

Lees meer

Mobility changers: ruil uw auto voor één maand in voor een mobiliteitsbudget!

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe en Brussel Mobiliteit bieden u de mogelijkheid om met uw gezin van 1 tot 30 juni of van 28 september tot 27 oktober deel te nemen aan het programma Mobility changers.

Lees meer

Foodtruck Festival 2023

Het Foodtruck Festival vindt plaats op zondag 11 juni 2023. Inschrijving voor de foodtrucks is gesloten.

Lees meer

Kunstprijs 2023 : oproep aan kunstenaars

Zoals elk jaar organiseert de gemeente Sint-Pieters-Woluwe de Kunstprijs. Het doel van deze wedstrijd is artistiek talent op nationaal en lokaal niveau te ontdekken en te belonen.

Lees meer

Buitenspeeldag op 19 april

Op woensdag 19 april is het buitenspeeldag !

Lees meer

Lancering van de regionale mobiliteitsstudie in de Vogelzangwijk

In overleg met de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe en Oudergem lanceerde het Gewest in maart de eerste fase van de mobiliteitsstudie in de Vogelzangwijk. Bewoners, winkeliers, scholen en verschillende wijkcentra werden uitgenodigd om hun mening te geven over de verschillende aspecten van de mobiliteit in de wijk.

Lees meer

Projectoproep Cultuur1150

Al even een plan voor de buurt in je schuif liggen? Maar heb je nog net dat duwtje nodig? Of bedenk je graag een project voor Sint-Pieters-Woluwe? Dan is deze projectoproep iets voor jou!   CONTEXT De projectoproep wordt gelanceerd binnen het lokaal cultuurbeleidsplan van de gemeente SPW. Daarin werken de partners rond 3 grote […]

Lees meer

Een nieuw educatief spel : “De begroting op de weegschaal”

Brussel Financiën en Begroting lanceert nieuw educatief spel “De begroting op de weegschaal”. Dit spel laat leerlingen kennis maken met de Brusselse begroting. Het tweetalige spel is ontworpen voor leerlingen van de 3de graad van het basisonderwijs en de 1ste graad van het secundair onderwijs van scholen van het Brusselse gewest.

Lees meer