Actualiteit

Een rustige zomer zonder geluidsoverlast…

Deze zomer zullen velen van u kunnen genieten van tuin of terras en de geneugten die daarbij horen. Maar niets is vervelender dan het geluid van een grasmaaier of een hond die midden tijdens het zondagsdutje of bij het verslinden van een goed boek blaft. Om te zorgen voor een vreedzame zomer, met respect voor […]

Lees meer

De gemeente versterkt haar “hittegolfplan”

Nu we aan het begin staan van de zomer van 2020 en ondanks de huidige gezondheidscrisis versterkt de gemeente, in samenwerking met het OCMW en verschillende (para)gemeentelijke vzw’s, haar “hitegolfplan”. Het omvat advies en acties voor iedereen, en vooral voor onze kwetsbare senioren en buren.

Lees meer

Onderzoek : Coronavirus, wat is de impact op uw verplaatsingswijzen?

Tijdens de lockdown hebben we een duidelijke vermindering van het aantal verplaatsingen waargenomen, maar ook een verandering in de vervoersmodi: meer gebruik van de fiets of wandelen bijvoorbeeld. De gemeente Sint-Pieters-Woluwe wil graag weten of u bereid bent om een blijvende verandering in de manier om zich te verplaatsen door te voeren en zo ja, […]

Lees meer

Heropening van de handelszaken – verplicht dragen van een mondmasker in Stokkel en Sinte-Aleidis!

Op maandag 11 mei mag een groot deel van de handelszaken in Sint-Pieters-Woluwe weer opengaan!  Om deze heropening zo sereen mogelijk te laten verlopen, heeft de Burgemeester een politieverordening uitgevaardigd dat het dragen van een mondmasker (of een ander systeem dat de neus en de mond bedekt) verplicht stelt in de handelswijken van Stokkel en […]

Lees meer

Maskers: verdeling en handleiding

De gemeente heeft alle bestelde maskers ontvangen. De verdeling aan de bevolking is afgerond.

Lees meer

Bierfestival 2020 – inschrijving voor brouwers

Het Bierfestival, georganiseerd door de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, wordt op zondag 27 september 2020 opnieuw gehouden op het Meiersplein.

Lees meer

Boeken afhalen op bestelling in de 4 gemeentelijke bibliotheken !

Vanaf 27 april werd het voor lezers met een lidkaart van Bib de Lettertuin of van het netwerk van de Franstalige bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe mogelijk om bij hun bibliotheek boeken (en films in de Lettertuin) op te halen op bestelling.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangiften per telefoon

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten. De FOD Financiën zal telefonische permanenties houden.

Lees meer

Regelgeving voor het beheer van de bomen

Op 1 september 2019 is het nieuwe Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO) in werking getreden. Een goede gelegenheid om even te herinneren aan de regelgeving betreffende het beheer van hoogstammige bomen op het grondgebied van Brussel en in Sint-Pieters-Woluwe.

Lees meer

De slechtvalken van Sint-Pieters-Woluwe zijn terug

Voor het 7 jaar op rij verwelkomt de toren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe een paar slechtvalken die er hun nest hebben gevestigd. We kijken uit naar het uitkomen van de 4 eieren in het nest. 

Lees meer