Presentatie van het herinrichtingsproject van de Tervurenlaan op 11 september

Het gedeelte van de Tervurenlaan tussen het Leopold II Plein en Merode heeft sinds de jaren ’70 geen ontwikkelingen meer gekend, terwijl mobiliteit sindsdien vele veranderingen heeft doorgemaakt. Dit stuk weg dient dus opnieuw te worden ingericht om beter tegemoet te komen aan de vele gebruikers die er dagelijks gebruik van maken, en tegelijkertijd om de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren.

Enkele verbeterpunten zijn onder andere het verwijderen van de tramlijn 39-lus in de G&J Martin- en Hertogstraat, met toegang via de laan, de creatie van hoogwaardige fietsverbindingen, verbreding van voetgangerspaden, meer beplanting langs de laan, enzovoort.

Gedurende lange tijd waren er verschillende projecten waarbij de gemeente en het Gewest, die verantwoordelijk is voor deze weg, lijnrecht tegenover elkaar stonden. In 2022 is het Gewest echter met een nieuw project begonnen dat grotendeels overeenkomt met het standpunt dat energiek verdedigd werd door de gemeente, evenals door de naburige gemeenten Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, en de politiezone Montgomery.

Na een jaar van werk en ontwikkeling is het project nu klaar om aan de bewoners te worden gepresenteerd. Het Gewest en Brussel Mobiliteit organiseren daarom een presentatiebijeenkomst, in aanwezigheid van Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, de projectleider en de drie burgemeesters van de betrokken gemeenten, op maandag 11 september.

Beschrijving van het project op de website van Mobiliteit-Brussel