Hedendaagse kunstbiënnale WAW! 20/04 ->23/06

De hedendaagse kunstbiënnale WAW! (voorheen Par(KUNST)), die natuur, stedelijkheid en artistiek erfgoed met elkaar verbindt, is terug van 20 april tot 23 juni 2024. Dit parcours voor hedendaagse kunst in open lucht in 3 gemeenten (Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe en Oudergem) brengt 14 kunstenaars uit de Federatie Wallonië-Brussel samen.

De biënnale Par(KUNST)/ P(ART)cours, die in 2014 van start ging met een eerste editie in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, nodigt kunstenaars uit om de openbare ruimte in te nemen. Parken, opmerkelijke pleinen, kastelen en andere erfgoedparels worden het decor voor eigenzinnige visuele creaties. Door deze interactie worden de plekken opnieuw betoverd en krijgen de kunstwerken – installaties, monumentale sculpturen, geluidsinstallaties – een bijzondere betekenis.

In 2024 zal de vijfde editie van de biënnale, omgedoopt tot WAW!, drie gemeenten samenbrengen: Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem en Sint-Lambrechts-Woluwe. Van het Rode Klooster tot het Vrijetijdsplein, van het Malou Park tot de Mellaertsvijvers dagen veertien kunstenaars (waaronder twee die als duo werken) het publiek uit langs een bijzondere curatoriële lijn: de aandacht vestigen op de excessen en uitwassen van onze samenleving, een herstellend gebaar maken, zorg dragen voor het milieu, het grondgebied waar we wonen, het collectieve geheugen, onze medemensen.

 

De kunstenaars

Elodie ANTOINE – Caroline LE MÉHAUTÉ – Louise LIMONTHAS – Benoît JACQUEMAIN – Alexis DE CONINCK – Léopoldine ROUX – Léa BELOOUSSOVITCH – Priscilla BECCARI – Emmanuel BAYON – Claude CATTELAIN- Olivier BOVY – Maëlle DUFOUR – Niko VAN STICHEL & LUT VANDEBOS

 

Vernissage op zaterdag 20 april 2024. Gratis toegang. Iedereen is welkom.

Gratis collaboratieve kunstworkshop: Tellus Project

Tijdens deze creatieve workshop presenteert de hedendaagse kunstenares Caroline Le Méhauté haar werk over bodemsanering met behulp van een zachte methode die ‘fytoremediatie’ wordt genoemd. Samen zullen we ‘zaadbommen’ maken op basis van dit principe.

  • Gezinsworkshop (vanaf 8 jaar) in de Whalll op zondag 14 april van 15 tot 17 uur. Inschrijven: cdumont@whalll.be
  • After-work workshop in Wolubilis op woensdag 17 april van 18.30 tot 20.30 uur. Inschrijven: tainoff@woluwe1200.be
  • Avondworkshop in UCLouvain Woluwe (trefpunt: metrostation Kraainem) op donderdag 2 mei van 17.30 tot 20.30 uur. Inschrijven: artefac@uclouvain.be

Meer info over de kunstenares: https://www.carolinelemehaute.com


 

‘De-ci, de-la’-project

Creatie van een participatief en collectief werk, een installatie in het M.U.D.L.A (MUsée de la Cité De L’Amitié) in samenwerking met de kunstenares Ourida Dif.

Ontmoeting met de kunstenares en buurtbewoners op zaterdag 25 mei tijdens het feest van de Vriendschapswijk.

Contact: Cristian Valenzuela Ponce: cvalenzuela@woluwe1150.be – 0479/13.83.33.

 

Meer informatie over WAW!

Alle informatie over de biënnale (kaart, werken, kunstenaars, praktische info) op whalll.be