Open monumentendagen

Sinds 1989 zijn de Open Monumentendagen een van de meest verwachte culturele evenementen in België, die duizenden bezoekers trekken. Dit jaarlijkse evenement heeft tot doel het erfgoed in al zijn verscheidenheid te bevorderen.

Op de schaal van de gemeente is het een gelegenheid om de in de openbare ruimte en in het gemeentehuis aanwezige kunstwerken te ontdekken of te herontdekken.

Een bezoek aan en een wandeling door Sint-Pieters-Woluwe om de architecturale rijkdom en de vele ontspanningsruimten te waarderen, biedt een nieuwe kijk op de geschiedenis van de kunst, de vormen en de periodes.

Elk jaar wordt een nieuw thema gekozen om de unieke aspecten van ons erfgoed te verkennen.

In samenwerking met URBAN BRUSSELS richt de editie 2022 zich op de relatie met de kolonisatie en de directe en indirecte banden met Congo sinds de 19e eeuw. Dit ligt in de lijn van een verbintenis tot bewustmaking en beantwoordt aan de noodzaak om over het verleden na te denken en informatie te verstrekken om de toekomst beter te begrijpen.

 

Praktische informatie:

 

Zaterdag 17 en zondag 18 september 2022

Stadhuis en WHALLL

Av Charles Thielemans 93

1150 Brussel

 

Programma:

De papieren versie van de brochure is verkrijgbaar bij de WHalll, in bibliotheken, buurtcentra en bij de receptie van het gemeentehuis.

 

PDF-brochures om te downloaden:

NL

 

Reservering:

Hier