Uitzonderlijke uitzending van de digitale reconstructie van het Stocletpaleis op 11 juni – geschorste registraties

urban.brussels en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe slaan de handen in elkaar om op dinsdag 11 juni om 19u30 de digitale reconstructie van het Stocletpaleis uit te zenden in het cultureel centrum (Auditorium).

Deze reconstructie is het resultaat van een samenwerking tussen urban.brussels, ULB – Faculté d’Architecture La Cambre Horta en het Museum voor Kunst & Geschiedenis. De bezoekers krijgen een rondleiding door het interieur van het Stocletpaleis, dat sinds 2009 op de exclusieve lijst staat van Brusselse gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, maar nog weinig bekend is bij het grote publiek.

Voorafgaand aan de uitzending van deze uitzonderlijke reconstructie zullen 4 gasten hun werk met betrekking tot het paleis voorstellen, elk vanuit een uniek perspectief:

 

  • Isabelle Leroy: kunsthistorica en UNESCO-correspondent – verantwoordelijk voor de plaatsing van het paleis op de UNESCO Werelderfgoedlijst;
  • Guy Conde-Reis: architect en architectuurhistoricus – curator van de tentoonstelling ‘Stoclet Restitution 1911’;
  • David Lo Buglio: onderzoeker aan de faculteit architectuur van Ter Kameren – directeur van de digitale reconstructie van het paleis;
  • Stephan Goldrajch: hedendaags kunstenaar.

De uitzending op 11 juni zit bijna vol. De inschrijvingen zijn voorlopig opgeschort. De laatste plaatsen worden op een later tijdstip toegewezen.

 

Copyright foto : © visit.brussels – Jean-Michel Byl