Actualiteit

Nieuw afval aanvaard in de blauwe zak

Tot nu toe waren alleen plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons toegestaan in de blauwe vuilniszak (PMD) van Net Brussel. Sinds 18 januari worden vrijwel alle huishoudelijke kunststofverpakkingen in de PMD-zak aanvaard: yoghurtpotjes, tubes tandpasta, zakjes, bakjes, plasticfolies, enz.

Lees meer

Gemeentelijke premie inzake mobiliteit: evolutie van de steunmaatregelen voor de fiets

De gemeentelijke premie voor de aankoop van een elektrische fiets, die in juli 2018 werd gelanceerd, heeft een groot succes gehad, met niet minder dan 135.546 euro die aan de gezinnen werd betaald gedurende de 3 jaar van de premie. In een tijd waarin de voordelen van dit vervoermiddel nog te vaak werden onderschat en […]

Lees meer

Kerstboomophaling

In 2021, zoals de vorige jaren, halen we de kerstbomen gelijktijdig met het tuinafval op. De inwoners kunnen hun ophaaldagen raadplegen door hun ophaalkalender te downloaden op www.netbrussel.be of door de App Recycle! te raadplegen.

Lees meer

Te koop in Sint-Pieters-Woluwe – wijk van de Drevekens

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe biedt woningen te koop aan (studio’s, appartementen met 1 en 2 slaapkamers), kelders en parkeerplaatsen, gelegen in de bekende wijk van de Drevekens.

Lees meer

Gratis levering per fiets – Oproep naar de handelaars

Om haar handelszaken te ondersteunen, werkt de gemeente, via Wolu-Animaties, samen met “MaZone” om de leveringskosten per fiets aan te bieden.

Lees meer

Brussel aan 30 km/u vanaf 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 wordt de snelheidsbeperking van 30 km/u in de straten van de hoofdstad de algemene regel. Uitzondering hierop vormen de structurerende assen (50 of 70 km/u) en de ontmoetingszones (20 km/u).

Lees meer

Nieuwe overdekte fietsenstallingen in Sportcity

De gemeente heeft twee nieuwe overdekte fietsenstallingen ingehuldigd voor het sportcentrum van Sportcity.

Lees meer

Heropening van de Sportcity zwembad

Het Olympisch zwembad van Sportcity opent opnieuw op donderdag 3 december 2020.

Lees meer
Alle nieuws
 

Peiling