Coronavirus

FAQ – 1 Juli 2020

Ministerieel besluit 30 juni 2020

https://www.info-coronavirus.be/nl

 

Groen nummer 0800/35.190

Heeft u vragen over de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan? DE GEMEENTE BEANTWOORDT ALLE UW VRAGEN betreffende deze maatregelen op het gratis nummer 0800/35.190 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u). 

Openingsuren van de loketen
  • De loketten van de Bevolking, Burgerlijke Stand, vreemdelingendienst, parkeerkarten en Gemeenteontvangsten zijn elke dag van de week van 8u30 tot 123 open.
  • De dienst Stedenbouw ontvangt u tijdens deze periode van lockdown alleen op afspraak, op donderdag van 9u00 tot 12u00. Contact: 0498/588.095.
Maskers: verdeling en handleiding

De verdeling van de maskers aan de bevolking is afgerond.

Gebruiksaanwijzing

Blauwe stoffenmaskers – Gebruiksaanwijzing

Witte stoffenmaskers – Gebruiksaanwijzing

Vanaf maandag 15 juni start de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Deze maskers maken deel uit van de versoepeling van de maatregelen. Je kan ze afhalen bij je apotheek.
Praktische richtlijnen : https://www.info-coronavirus.be/nl/news/mondmaskers-federale-overheid/

 

1710, een telefoonnummer voor de Brusselaars die een huisarts nodig hebben

1710, een uniek nummer voor Brusselaars zonder huisarts. Die kunnen op dat nummer terecht voor medisch advies over hun gezondheidstoestand, in het kader van de huidige pandemie van het coronavirus.

Via het nieuwe nummer 1710 komen Brusselaars terecht bij een dispatching van huisartsen, die hen zal adviseren en doorverwijzen waar nodig.

Prioritaire doelgroep zijn mensen die hoesten, verkouden zijn of koorts hebben en die vermoeden dat ze het coronavirus opliepen.

Zomerkampen van jeugdbeweging

De dienst Jeugd heet een FAQ geschreven met alle maatregelen dit moeten worden genomen om een zomerkamp te organiseren.

FAQ zien

 

Hygiënische voorzorgsmaatregelen