Loading Events

Kerstmarkt op het Meiersplein

  • This event has passed.
Sunday 10 December - Sunday 10 December
12:00 PM-7:00 PM
Place des Maïeurs

Samenvatting

Zondag 10 december van 12u tot 19u zal het Meiersplein verlicht worden om u de unieke en magische sfeer van Kerstmis te bieden.

Een vijftigtal exposanten uit Sint-Pieters-Woluwe en elders zullen u hun lokale creaties, producties en knowhow aanbieden. De ideale gelegenheid om een origineel geschenk te vinden, nieuwe lokale producten te ontdekken, smakelijke bereidingen te proeven of gewoon de traditionele glühwein te drinken.

Een muzikale sfeer, de hele dag door, verzorgd door de legendarische Brusselse DJ Olivier Gosseries die ons in de kerstsfeer zal brengen.

Op het programma van de animaties:

  • schminkstand, houten spelletjes, “doe het zelf” workshop kerstversiering.
  • Om 15u30 en 17u30 zal de percussiegroep TiKiWaka het plein doen swingen via getekende ritmes en instant composities.  Getekend ritme is een taal van handgebaren waarmee dirigenten in realtime met de muzikanten stukken kunnen componeren.

Gratis concert om 19u30 in de Sint-Pieterskerk, net naast het Meiersplein
Het hoogtepunt van de dag: de Zinnechoeur, een participatiekoor met een eclectisch repertoire bestaande uit een dertigtal zangers met verschillende achtergronden, zoals het zinneke, de hond van de oevers van de Zenne die overal maar ook nergens vandaan komt. 
Het koor wordt in het eerste deel voorafgegaan door het jonge koor van de Sint-Pieters-Woluwe Academie. Met een verrassing aan het einde van het concert!