Loading Events

Grote LGBTQIA+-avond

  • This event has passed.
Tuesday 21 May - Tuesday 21 May
7:00 PM-10:00 PM
Centre culturel/cultureel centrum Whalll

Samenvatting

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie zal de gemeente, zoals elk jaar, haar regenboogvlag hijsen ter ondersteuning van de LGBTQIA+-gemeenschappen [1], en om diversiteit, tolerantie en openheid naar anderen te vieren.

Daarnaast organiseert de gemeente op dinsdag 21 mei 2024, op initiatief van de diensten Mensenrechten en Gelijke Kansen, een feestelijke avond in de W:Halll om samenleven te promoten en de strijd tegen alle vormen van LGBTQIA+fobische discriminatie onder de aandacht te brengen.

Op het programma:

  • Vanaf 19u00 (met toegang tot de bar) zullen verenigingen hun stands opzetten om hun activiteiten voor de rechten van LGBTQIA+-gemeenschappen toe te lichten;
  • Om 20u00 treedt het koor “Sing Out Brussels” op, waarvan de leden de diversiteit van LGBTQIA+-mensen in Brussel weerspiegelen, met meer dan 20 verschillende nationaliteiten en 15 talen. Dit koor biedt ons een unieke muzikale ervaring met Franse en internationale nummers over vrijheid, openheid en respect. Deze sprankelende show is de gelegenheid om onze harten en stemmen te verenigen om interculturaliteit en beter samenleven te vieren.
    Na het koor volgt nog een poëtische en indringende slam performance van de Belgische artiest Biche de Ville, die zijn wereld, zijn gedachten en emoties zal delen met ons.

 

Afspraak in de W:Halll (Auditoriumzaal) – Gratis toegang na online reservatie (of per telefoon : 02/773.05.62).

 
(1)      Het acroniem LGBTQIA+ staat voor : Lesbisch, Gay, Biseksueel, Transgender, Queer, Intersekse, Aseksueel en + voor “en alle anderen”.