Loading Events

“Pousser les murs”: een dystopische toneelstuk over de mentale belasting van moeders

  • This event has passed.
Friday 15 March - Friday 15 March
8:00 PM-11:00 PM
Centre culturel/cultureel centrum Whalll

Samenvatting

Hoe kunnen we onze kinderen opvoeden in een wereld die uit elkaar drijft? In een samenleving die doet denken aan Orwells 1984, waar wijdverspreide bewaking is ontworpen om initiatief en vrijheid uit te roeien, vluchten de moeders in het geheim om een nieuwe manier van samenleven te organiseren.

“Pousser les murs” (de muren duwen) is de naam van de dystopische voorstelling geschreven en geregisseerd door Carole Ventura die de mentale belasting en schuldgevoel van moeders verkent. Muziek, gemaskerd spel, choreografie, video’s en poppen lopen door elkaar en botsen, terwijl het plot ons in spanning houdt.

Geprogrammeerd in het kader van de Internationale dag voor vrouwenrechten, onderzoekt dit toneelstuk, aanbevolen vanaf 14 jaar, de rol van moeders in de hedendaagse samenleving en nodigt uit tot nadenken over de thema’s gelijkheid, vrijheid en emancipatie van vrouwen. Na afloop van de voorstelling in het Frans zal Juliette Mogenet, coauteur van de podcast “Comment j’ai retrouvé ma mère” (geproduceerd door Axelle Mag/Vie Féminine), een discussie aan de rand van het podium organiseren.

Afspraak op vrijdag 15 maart om 20u in het W:Halll (Fabryzaal). Vrije toegang mits inschrijving via het onderstaand formulier, per e-mail naar sociale.zaken@woluwe1150.be of op 02 773 07 48.

 

Geschreven en geregisseerd door Carole Ventura  
Artistieke samenwerking Luca Franceschi l Uitgevoerd door Luca Franceschi, Julie Marichal, Carole Ventura l Met de medewerking van Maximilien Le Meledo l Videocreatie, keuze van muziek Kristina Ianatchkova l Maskers Stefano Perocco en Tullia Delle Carbonare l Choreografie Agostina D’Alessandro l Kostuums Patricia Coppet l Decor- en poppenontwerp Steff Albedo l Handling consultant Laura Elands l Lichtontwerp, geluids- en lichtregie Charles Hoebanx l Geluidscreatie Marco Aiena l Illustratie Federico Paris 
Coproductie Théâtre CreaNova – Espace Magh – Compagnia dell’Improvviso – La Coop vzw en Shelter Prod met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel – “Un Futur pour la Culture”, van de Gemeente Sint-Gillis, taxshelter.be, ING en tax-shelter van de Belgische federale regering.

 

Inschrijving - toneelstuk "Pousser les murs"

"Verplicht" indicates required fields

IdentiteitVerplicht