Loading Events

Feest van de Tervurenlaan 2024

Sunday 05 May - Sunday 05 May
11:00 AM-7:00 PM
Avenue de tervueren/Tervurenlaan

Samenvatting

Het is nu een traditie geworden: elk jaar in mei slaan de gemeenten Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe de handen in elkaar om deze prestigieuze laan in ere te houden. Ter gelegenheid van deze feestelijke dag, zal een deel van het parcours autovrij zijn voor degenen die de voorkeur geven aan zachte mobiliteit, met meer dan 3 km aan kraampjes van Merode tot Groene Hond overgenomen door handelaars, brocanteurs en verenigingen, evenals een kermis, voorstellingen en animaties. 

 

Voorstellingen

Demented Brothers 

Ontdek de ongelooflijk domme… verbazingwekkende wereld van de Demented Brothers en hun voorstelling, een compendium van pogingen tot toverkunst. Verdwijnende sjaals, echte/neppe fakirisme, bijna-succesvolle klassiekers van toveren… Zullen ze erin slagen u omver te blazen? In elk geval gaan ze nu al proberen zichzelf op te blazen. En dat is geen gemakkelijke taak.

 

Cie Balltazar

Festa Colletta is een komische circusshow met livemuziek. De drie boeren, Don Simon, Giacomo en Domingos, zijn blij met hun oogst en delen hun overvloed graag met hun publiek op de traditionele manier. Rondom hun bakfiets, uitgerust met een podium en geluidsinstallatie, presenteren ze hun show vol jongleren, acrobatiek, dans, muziek en vitaminen. Een feest dat niemand onverschillig laat.

 

Het imaginarium van kapitein Gustav II

Kapitein Gustav en zijn bemanning hebben de zeven wilde zeeën bevaren. Tijdens hun prachtige reizen hebben ze prachtige zeedieren, woeste golven en verre vreemde landen gezien. 

Samen met zijn onverschrokken zeelieden begint hij nu aan een nieuw avontuur. Alle verhalen die de zeelieden hebben verzameld komen tot leven in onze prachtige attractie “Het Imaginarium van kapitein Gustav II”. 

Klim aan boord en maak u klaar voor een prachtige reis! De duikers, de wildwatervissen, de mannen van de zee en kapitein Gustav heten u welkom!

 

Animaties voor kinderen

Schietstand met gelsteden, springkastelen, kleurenstand in verrijkte werkelijkheid, schminken.

 

De verschillende dorpen

Flaneren op de dag van het Feest van de Tervurenlaan betekent ook genieten van de vijf dorpen die van Montgomery tot Groene Hond zijn ingericht.  Brocanteurs, ambulante handelaars, foorkramers, verenigingen, kunstenaars, ambachtslieden, foodtrucks zullen hun verschillende projecten/producten voor uw grootste plezier voorstellen. 

 

Onze partners in het gemeentelijke dorp

  • De Dienst Duurzame Ontwikkeling: de actoren van duurzame ontwikkeling stellen verschillende associatieve stands en workshops voor die verband houden met duurzame ontwikkeling.
  • Demonstraties van verschillende sportclubs uit de gemeente
  • Aanwezigheid van verenigingen uit de gemeente.
  • De Buurtcentra en de vzw Bunker bieden diverse workshops, demonstraties van Street Workout, houten spelletjes, enz. aan.

 

Meer informatie:

caguado@woluwe1150.be