Loading Events

There never was a box + ANGRYBODIES

  • This event has passed.
Monday 18 December - Monday 18 December
7:30 PM-10:30 PM
Centre culturel/cultureel centrum Whalll

Samenvatting

There Never Was a Box is het vervolg op Mater en wordt het tweede deel van Femke Van der Steen’s Mater-Trilogie. De voorstelling is deel van het Eigen-kweek traject 2023 voor Vlaams-Brabant.

“een aantal maanden later
begint haar lijf te spreken
wanneer ’t gewicht van haar geheim
het water eindelijk doet breken
ze baart een boeleke
in een bolleke
met zo’n bult tussen zijn benen
en omda’t nie beter weet
begin’t in haar plaats te wenen
het zeurt
en zaagt
en kraakt als oude planken
’t gepriviligeerde zwijn
Denkt da ’t iets heeft om voor te janken”
(…)
“hij is boos
en alleen
al wat hij doet is verkeerd
en hoe hard hij ook probeert
hij kan niet van zichzelf houden
het was hem nooit geleerd”
“hij gaat op stap
om het te vinden
en woedend woelt hij
door het woud
kijkend naar de kruinen
en dropt zijn peuken in het zand
waarna hij
met korte adem
op een open plek belandt”

There Never Was a Box is een non dualistisch overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen.

There Never Was a Box is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische.
Met tekst, live elektronische muziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke, en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden.

“wij gaan een verhaal vertellen
en als ge het nie verstaat
dan is t goe
dan doede maar uw oogskes toe
al wak heb gezegd moogde vergeten
dit
is het begin”

Femke Van der Steen studeerde in 2022 af met haar veelbesproken mastervoorstelling Mater, die in de zomer van 2022 te zien was op TAZ. Tristan Feyten studeerde samen met haar op LUCA en het duo won, samen met twee andere collega’s (Stan Martens en Runa Robbroeckx), de Boze Wolfprijs voor Beste Aanstormende talent voor Tristans afstudeervoorstelling OVER/\HERE. Voor There Never Was a Box slaan Tristan en Femke de handen opnieuw in elkaar in een gemeenschappelijke zoektocht naar en interesse voor het ontmantelen en in vraag stellen van identiteit en de inclusie van de man binnen feminisme.

 

!! DEZE VOORSTELLING HEEFT EEN VOORPROGRAMMA !!

ANGRYBODIES is een gebalde, boze performance die de emanciperende kracht van woede viert. Op de beats van Anne van der Star brengen Anouk Friedli en Guus Diepenmaat (forrealvzw) politieke manifesten in de vorm van  punk-songs. De videos die Anouk en Guus maakten voor ANGRYBODIES werden in korte tijd massaal gedeeld op social media.

Kom mee de woede vieren.

19u30 ANGRYBODIES

20u15 There Never Was A Box

 

Info en reservatie : https://kunstencultuur.woluwe1150.be/agenda/there-never-was-a-box/