Dierenwelzijn

Nieuws april 2023 : Voor het derde opeenvolgende jaar krijgt Sint-Pieters-Woluwe van het Brussels Gewest de titel van “diervriendelijke gemeente”. Haar inspanningen voor het welzijn van dieren worden hiermee erkend. 

 

In deze rubriek vindt u gemeentelijke initiatieven met betrekking tot dierenwelzijn en de aanwezigheid van dieren in de stad.

 

Leefmilieu Brussel, een bron van informatie en advies

Dierenwelzijn is nu officieel een gewestelijke bevoegdheid. Daarom heeft Leefmilieu Brussel een eigen departement “Dierenwelzijn”. Op de webpagina vindt u informatie, documentatie en advies over vele onderwerpen: Brusselse Raad voor Dierenwelzijn, Een dier aanschaffen, Klacht indienen, Waar mijn hond uitlaten, Milieuvergunningen, Dierenregistratie, Seminaries, etc. https://leefmilieu.brussels/dierenwelzijn

Zijn kat steriliseren, de eenden niet voeren, een elektronische chip plaatsen op zijn, enz. Deze regels zijn allemaal bedoeld om het dierenwelzijn te verbeteren. Om hen te laten kennismaken met de gewoonten en nodige zorg van de meest voorkomende gezelschapsdieren (honden, katten, maar ook cavia’s en konijnen) heeft Leefmilieu Brussel een strip uitgegeven: “Dierenwelzijn, iedereen draagt zijn steentje bij!”.

 

Contactpersoon bij de gemeente

Binnen de gemeente kunt u ook contact opnemen met onze Dienst Milieu voor alle vragen met betrekking tot dieren.

Email: environnement@woluwe1150.be
T. 02/773.06.32.
De kantoren bevinden zich op de 2de verdieping van het gemeentehuis
93 Charles Thielemanslaan – 1150 Brussel

Wat moet ik doen als ik een gewond dier op straat of in een park vind? Neem contact op met het callcenter van de politiezone Montgomery op 02/788.53.43.

 

Agenda

Evenementen – op initiatief van de gemeente of niet – over dit thema vinden plaats in onze gemeente.

Vorige evenementen

  • 6 november 2019 – W:Halll – Conferentie over Dierenwelzijn: Een dier in huis halen, tips, met Leefmilieu Brussel
  • 18 mei 2019 – Woluwepark – Week van de hond, feestelijke dag