Lokaal mobiliteitscontract (LMC) – Rustige buurt in Chant d’Oiseau

In maart 2023 lanceerde het Brussels Gewest, in samenwerking met de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe en Oudergem, de eerste fase van het Good Move-studieproject in de wijk Vogelzang. Dit studieproject staat bekend als het Lokaal Mobiliteitscontract (LMC). Het doel van dit partnerschap tussen het gewest en de gemeenten, ingevoerd door het plan Good Move, is de creatie van grote, rustige wijken in de lijn van de visie Ville 30 te vergemakkelijken.

De betrokken wijk of strekt zich uit over de gemeenten Oudergem en Sint-Pieters-Woluwe langs de Nijvelsedreef, Gebroeders Legrainlaan, Vogelzanglaan, Atlantische Oceaanlaan en de Julius Caesarlaan.

Dit project is een gelegenheid voor burgers om hun mobiliteitservaring als bewoner, ouder, lid van een buurtvereniging of winkelier te vertellen en hun behoeften en wensen voor deze openbare ruimte kenbaar te maken.

Op donderdag 20 april 2023 vindt ook een veldbijeenkomst plaats, waar burgers die dat wensen, kunnen kennismaken en discussiëren met het studiebureau dat verantwoordelijk is voor het project. Vervolgens vond er een analysefase plaats en werd de diagnose op dinsdag 12 februari 2024 aan de bewoners gepresenteerd tijdens een burgerbijeenkomst. Bekijk de gedetailleerde presentatie.

Gedurende het hele proces zullen de gemeenten naar de burgers luisteren en ervoor zorgen dat hun stem door de regionale autoriteiten wordt gehoord, aangezien het College wil dat niets wordt uitgevoerd zonder de instemming van de inwoners van de wijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op
https://autoluwewijken.brussels/vogelzang