Herontwikkelingsproject van de Tervurenlaan

Het deel van de Tervurenlaan tussen het Leopold II Plein en Merode is onveranderd gebleven sinds de jaren 1970, maar de mobiliteit heeft veel veranderingen ondergaan. Dit deel moet dus heringericht worden om de vele gebruikers die er gebruik van maken beter te dienen en tegelijkertijd de levenskwaliteit van de buurtbewoners te verbeteren.

Verbeteringen zijn onder andere het opheffen van de lus van tram 39 in de G&J Martinstraat en de Hertogstraat, het toegankelijk maken van de laan, het aanleggen van een hoogwaardig fietsknooppunt, het verbreden van de voetpaden, het planten van meer bomen langs de laan, enz.

Een aantal projecten heeft lange tijd gedraaid tussen de gemeente en het Gewest, dat deze weg beheert. In 2022 heeft het Gewest echter een nieuw project opgestart, dit keer grotendeels gebaseerd op het standpunt dat de gemeente en haar twee buurgemeenten, Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, en de politiezone Montgomery energiek verdedigden.

Na een jaar van werken en ontwikkelen is het project klaar om voorgesteld te worden aan de inwoners. Daarom organiseerden het Gewest en Brussel Mobiliteit op maandag 11 september 2023 een presentatievergadering in aanwezigheid van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, de projectontwikkelaar en de 3 burgemeesters van de betrokken gemeenten.

De presentatie is beschikbaar op de website van Brussel Mobiliteit