Fiber, nu ook in Sint-Pieters-Woluwe

De installatie van fiber in Sint-Pieters-Woluwe is in augustus 2023 van start gegaan. De uitrol gebeurt in 6 fases: (zie kaart). Er zijn momenteel al honderden woningen die op fiber kunnen aangesloten worden. En Proximus kondigde aan dat tegen 2027 ongeveer 22.000 gezinnen klaar zullen zijn voor fiber.

Fiber biedt verschillende voordelen je internetverbinding, zoals:

  • zeer hoge upload- en downloadsnelheden,
  • surfen zonder haperingen, zelfs als iedereen tegelijkertijd online is,
  • een vrijwel onmiddellijke reactietijd.

 

Wat is fiber?

Fiber (of glasvezel) is een draad uit glas of kunststof, dunner dan een haar, waarlangs gegevens verzonden worden door middel van lichtsignalen. De gegevensoverdracht gebeurt dus aan hoge snelheden die in de buurt komen van de snelheid van het licht. Zo kunnen fibergebruikers genieten van een ultrasnelle

 

De fiberinstallatie is volledig gratis en gebeurt in 4 stappen. Proximus houdt je op de hoogte van de vorderingen:

  1. Buurtanalyse: technici bekijken in opdracht van Proximus de mogelijke fiberaansluiting in de verschillende
  2. Werken in de straat: de Proximus-teams leggen fiber in de straat en op je
  3. Binnenbrengen van fiber in je gebouw (als je in een appartementsgebouw woont): de Proximus- medewerkers brengen fiber binnen in de technische/gemeenschappelijke ruimte van je gebouw (zodat bewoners hun toekomstige aansluiting kunnen aanvragen).
  4. Klaar om je aan te sluiten op fiber: je hoeft dan de aansluiting enkel nog laten doortrekken tot in je Maak hiervoor een afspraak met een Proximus-technieker.

 

De fiberaansluiting gebeurt via de kelder of de gevel. De aansluiting via de gevel is minder ingrijpend en gebeurt waterdicht en zonder schade of andere ongemakken.

Deze verschillende stappen nemen enkele maanden in beslag. Je ontvangt een persoonlijk bericht zodra fiber beschikbaar is op jouw adres.

Proximus laat je drie weken op voorhand via een bericht in je brievenbus weten wanneer er fiber bij jou geïnstalleerd zal worden.

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om het nummer te bellen dat je op de Proximus-communicatie terugvindt.