Diefstalpreventie

De diefstalpreventiedienst van de gemeente staat tot uw beschikking. Zij bezoeken uw woning en onderzoeken de zwakke punten van uw woning (deuren, ramen, enz.). Vervolgens krijgt u advies over hoe u uw beveiliging kunt verbeteren. Dit advies is gratis en hoeft niet altijd veel te kosten (sommige preventieve maatregelen zijn meer een kwestie van goede gewoonten).

Deze bezoeken vinden plaats op afspraak en wanneer het u uitkomt (ook buiten de werkuren).

Wacht niet tot u het slachtoffer bent van diefstal om van deze gratis dienst gebruik te maken. Bel 02/773.07.25 voor advies over hoe u het inbrekers moeilijk kunt maken om binnen te komen!

 

Gids voor de preventie van diefstallen

In april 2023 publiceerde onze gemeente, in samenwerking met de vzw PAJ (Preventiedienst) en de Politiezone Montgomery, een gids over diefstalpreventie.

In deze brochure worden de preventie-initiatieven van de afgelopen jaren (zowel van de gemeente als van de politie) en de diensten die ter beschikking van de burgers staan, in detail beschreven. Ze bevat ook heel wat praktische tips om het risico op diefstal (inbraak, fietsdiefstal, zakkenrollerij, cybercriminaliteit, enz.) te beperken.

De gids werd verspreid met de Wolumag van april. Ontdek het ook hier.