Architectuurprijs 2021

Inschrijvingen open tot 10 september 2021 !

Om een stadsplanning te bevorderen die architecturale kwaliteit, valorisatie van het erfgoed en milieu-integratie ten goede komt, heeft de gemeenteraad besloten om een driejarige architectuurprijs te lanceren. De prijs komt er op het initiatief van de Schepen van Stedenbouw en wordt voor het tweede in 2021 uitgereikt.

Deze prijs heeft als doel verwezenlijkingen van de afgelopen vijf jaar te onderscheiden. Het bekroont projecten waarvan de conceptuele en formele kwaliteiten een belangrijke bijdrage leveren tot een beter stedelijk landschap en een sterker architecturaal erfgoed in Sint-Pieters-Woluwe.

De prijs bestaat uit twee categorieën:

  • nieuwbouw, volledige reconstructie of totaalproject;
  • uitbreiding, renovatie, transformatie.

Een eerste prijs van € 2.000 en een tweede prijs van € 1.000 worden toegekend aan de auteurs van projecten die door de jury worden onderscheiden.

De jury zal verschillende elementen in overweging nemen, waaronder de kwaliteit van de architectuur, de integratie van het project in het stedelijk weefsel, de verhouding ten opzichte van de openbare ruimte, het gebruik van nieuwe technologieën, de duurzame ontwikkeling, de energieprestaties van het gebouw, de verbetering van het bestaande erfgoed, enz.

De jury bestaat uit drie architecten, waaronder een landschapsarchitect, en twee persoonlijkheden van wie de kennis van en bekendheid in de architectuur, stedenbouw, leefmilieu en restauratie een bijzonder licht werpen op de beoordeling van de gepresenteerde verwezenlijkingen. De Schepen voor Stedenbouw zit de jury voor.

De resultaten van de wedstrijd worden aan het publiek bekend gemaakt in Wolumag en op de website van de gemeente, evenals door persbericht.

Inschrijvingsformulier in te dienen van woensdag 1 tot en met vrijdag 10 september 2021 van 9.00 uur tot 12.00 uur op de dienst Stedenbouw, Charles Thielemanslaan 93, of per mail stedenbouw@woluwe1150.be

Voorstelling van de ontwerpen worden uiterlijk op woensdag 15 september 2021 ingediend.

+ inschrijvingsformulier

+ reglement

Inlichtingen 02/773 06 36 of stedenbouw@woluwe1150.be