Begraafplaats voor huisdieren

Met 5.000 geïdentificeerde gechipte honden en 700 geïdentificeerde gechipte katten, is Sint‐Pieters‐Woluwe een echte welkomsthaven voor huisdieren. Het huisdier is een volwaardig lid van uw familie. Wanneer het tijd is voor de laatste reis, willen velen van u hem de mogelijkheid bieden om op waardige wijze te vertrekken, anders dan diep in een bos of een tuin in anonimiteit en onverschilligheid.

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe heeft besloten om in december 2020 de eerste begraafplaats voor huisdieren in het Brussels Gewest te openen. Een plaats waar uw dierbare vredig kan rusten, hetzij in de grond, in een urn in het columbarium of door verstrooiing van zijn of haar as op het daarvoor bestemde grasperk.

De begraafplaats voor huisdieren is bestemd voor het begraven van gechipte honden of katten waarvan de eigenaar op het moment van overlijden in Sint-Pieters-Woluwe of Sint-Lambrechts-Woluwe gedomicilieerd is.

Inrichtingen

Het terrein van 260 m² omvat :

  • 70 plaatsen in volle grond voor begrafenissen
  • Een columbarium met 105 plaatsen voor gecremeerde dieren;
  • Een grasperk voor asverstrooing.

 

Tarieven

  • Columbarium : 100 euro voor 5 jaar (niet hernieuwbaar);
  • Begrafenis (in volle grond) : 150 euro voor 5 jaar (niet hernieuwbaar);

-> Dubbel tarief voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe.

  • Asverstrooing op het perk: gratis voor inwoners/50 euro voor niet‐inwoners van de gemeente.

 

Voor het reserveren van een plaats of voor praktische informatie kunt u contact opnemen met onze Dienst Burgerlijke stand op 02/773.05.75. 

Reglement betreffende de begraafplaats voor huisdieren

Retributiereglement betreffende de graven in de begraafplaats voor huisdieren